Bo i Rollag

Rollag tilbyr flotte bomuligheter hvor du gjerne kan leve ut småbruksdrømmen og samtidig får tilgang på gode jobber enten lokalt eller for eksempel i Kongsberg. Kommunen har god barnehagedekning og sentralt plassert barne- og ungdomsskole i Veggli sentrum. Numedal folkehøgskule med flott idrettsanlegg og svømmehall er også plassert i Rollag.

Nedenfor møter du noen av innbyggerne i Rollag og får vite litt mer om hvorfor de liker seg godt i kommunen. Bli bedre kjent med et knippe av fornøyde rollinger!

Gullsmeden

| Hils på Rollingene | Ingen kommentarer
Den innfødte rollingen Eli Bjørge etablerte seg som gullsmed i Rollag i 1984, og har i dag verksted i et lite sentrum av et et vakkert kulturlandskap midt i Middelalderdalen.

«Ny» slektsgård

| Hils på Rollingene | Ingen kommentarer
Helena Hafthorsdottir Lindheim og Knut Kittil Lindheim overtar snart en slektsgård i Rollag Kommune og ser mange muligheter for utvikling av gården. På ønskelista står både grønnsaksdyrking og velvære.

Nabokjerringan

| Hils på Rollingene | Ingen kommentarer
«Nabokjerringan» Haldis Prestmoen og Laila Vedhus Solberg kommer fra de to nabogårdene Fugleåsen og Prestmoen, som lager spekepølser og selger stykningsdeler av storfe og elg.

Ungdommen

| Hils på Rollingene | Ingen kommentarer
Ungdommen trives i Rollag. Kommunen kan tilby gode oppvekstvilkår og mange fritidsmuligheter på sommer som på vinter for både barn og ungdom.

Musikeren

| Hils på Rollingene | Ingen kommentarer
Musikeren Sigrid Elise Fossan (22) er odelsjente fra Fossan gård i Rollag. De siste årene har hun tilbrakt tid mye i et studio i Los Angeles, hvor hun har spilt…

Billedkunstneren

| Hils på Rollingene | Ingen kommentarer
Billedkunstneren Gunvor Nervold Antonsen kommer opprinnelig fra Oslo, men bor i dag i Rollag. Hun arbeider primært med tekstile montasjer, treskulptur og maleri i en eksperimentell tilnærming.

Dag Lislien

| Hils på Rollingene | Ingen kommentarer
Ordfører Dag Lislien er innflytter til Rollag kommune. Nå har han bodd her i 27 år, og har ikke angret en eneste dag.

Matskribenten

| Hils på Rollingene | Ingen kommentarer
Amerikanske Nevada Berg flyttet til Rollag og startet en internasjonal matblogg om norsk mat, hvor hun både utforsker og utfordrer norske mattradisjoner.

Øystein Morten

| Hils på Rollingene | Ingen kommentarer
Forfatter og religionshistoriker Øystein Morten trives godt i Rollag, og fremhever blant annet det gode miljøet som eksisterer mellom innbyggerne som en av grunnene.

Av naturlige årsaker

Rollag kommune kan by på ren og vakker natur, rike kulturminner og mange aktivitetsmuligheter. Nordvest i kommunen ligger Vegglifjell, som er en av innfallsportene til Hardangervidda med milevis med stier og skiløyper.  Numedalslågen setter sitt tydelige preg på kommunen og du kan både fiske, padle og bade i elva samt de mange fiskevannene i områet. Trillemarka-Rollagsfjell har en trolsk og variert natur og med godt utbygget stinett er det utallige muligheter for eventyrlige opplevelser til fots, på ski og på sykkel!

På historisk grunn

Om du velger å flytte til Rollag Kommune, velger du å flytte til en kommune med en rik kulturhistorie og røtter som går langt tilbake i tid.

 

Rollag kommune ligger i dalføret Numedal som har den høyest andelen gjenlevende middelalderbygninger, blant annet over 40 bygninger og 4 stavkirker. Den ene av disse er Rollag stavkirke fra ca 1150 og som ligger i et vakkert kulturlandskap på østsiden av Numedalslågen med prestegården og Rollag bygdetun som nærmeste naboer. Bygdetunet består av 14 bygninger hentet fra hele kommunen og er et kulturelt senter i bygda. Her foregår det ulike aktiviteter hele året!

Vi har flere festivaler, deriblant en populær middelalderfestival, og kan skryte på oss anerkjente forfattere og kunstnere i både nåtid og fortid. Av nåtidige kan vi skilte med navn som forfatter Øystein Morten, tekstilkunstner Gunvor Nervold Antonsen, artist Sigrid Elise Fossan, mens Nansen utpeker seg som en av de store fra fortida.

Fridtjof Nansen kjøpte seg en større tomt på nordsiden av Sørkjevannet og brukte området flittig til rekreasjon og ferie med venner og familie. Han skrev flere dagbøker i denne perioden og kalte området sitt eget kongerike:

”Her på denne plett av Guds jord valgte jeg mitt kongerike, ved fjellvannet, omkranset av den mørke alvorlige nåleskog med bjørkeskogen innimellom og med snaufjellet ovenfor. Velebuheien her i vest og Åkelifjellet i syd, og så bakenom i øst ligger det vakre Synhøvd. Her er ikke klemt, men heller ikke for vidt, fra den lave, skogkledde rygg på den annen side av vannet der vet jeg at en må kunne se utover lier og skoger ned i Telemarken, med Tinnsjøen og Gausta og Lifjellene, men jeg lenges ikke efter det, jeg lenges ingen steder på jorden. For her er fredelig og mildt, og allikevel alvorlig. Uten at jeg vet av det smelter min sjel mer og mer inn i denne natur. Den lukker opp og slutter meg inn.»

Vurderer du å flytte til Rollag?

Vi legger oss i selen for at du skal finne deg tilrette, enten du ønsker å bygge nytt eller overta et gårdsbruk. Ikke alle steder blir lagt ut på Finn.no, så ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg videre! Det er ca 45 min kjøretur til Kongsberg, fritt for kø i naturskjønne omgivelser langs Rv40.  Hovedstaden er ca 2 timer kjøretur unna og Geilo er 1 time og 45 minutter.

Send oss en e-post så tar vi kontakt!